נזקי גוף שבגינם זכאים לפיצויים בתאונות דרכים

נזקי גוף שבגינם זכאים לפיצויים בתאונות דרכים

כל בעל רכב בארץ מחויב על פי חוק לבטח את רכבו בביטוח חובה דרך אחת מחברות הביטוח הפרטיות. מטרתו של ביטוח החובה הוא לכסות את הנזקים הגופניים שעלולים להיגרם בזמן תאונת דרכים לנהג הרכב, לנוסעים בו או להולכי רגל שנפגעו כתוצאה מנהיגתו של בעל הרכב. 

כשמתקיימים נזקי גוף קלים או חמורים בתאונת דרכים, האדם הנפגע יכול לקבל את הפיצוי הכספי בגין פציעתו דרך חברת הביטוח של הרכב בו הוא נהג, או מול חברת הביטוח של הרכב שפגע בו ונמצא אשם בתאונה. כך לדוגמה אדם שנפצע בתאונת דרכים ולכן נאלץ להיעדר מן ממושך מעבודתו, יוכל לקבל את הפיצוי המתאים בגין מחסור ימי העבודה בעזרת הכרה בפציעתו או נכותו מול הרשויות, וקבלת קצבה מתאימה לכיסוי היעדרותו והמשך פרנסתו.

אלו נזקי גוף מזכים בפיצויים?

  • פגיעות גופניות – פגיעות אלו מתייחסות לכל ליקוי גופני שנגרם לאדם כתוצאה מתאונת הדרכים. ליקויים אלו כוללים חתכים, שברים לים או מורכבים, איבוד איברים ועוד מקרים של פציעה בגוף.
  • פגיעות שכליות – במידה ותאונת הדרכים גרמה לאדם פגיעה שכלית קלה כמו זעזוע מוח, או קשה כמו אובדן זיכרון או פגיעה ביכולת קוגניטיבית מסוימת הוא זכאי לקבלת פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לו.
  • פגיעות נפשיות – אדם שעבר תאונת דרכים ללא פציעות גופניות אך עם ליקויים נפשיים שפגעו לו בשגרת יומו כמו סיוטים, דיכאון או פוסט טראומה כתוצאה מהתאונה זכאי לתבוע פיצויים בגין הנזק הנפשי שנגרם לו, בתנאי שניתן להוכיח את הנזקים האלו.
  • מחלה – תאונות דרכים שגרמו להתפרצות מחלה אצל אדם מסוים מזכות אותו גם כן בקבלת פיצויים כחוק. לדוגמה אם אדם עבר תאונת דרכים ללא פציעה גופנית, אך כתוצאה מהלחץ שהיה נתון בו קיבל התקף לב וכעת זקוק לטיפול והשגחה צמודה הוא זכאי לתבוע פיצוי בגין סיבה זו.
  • פגיעה באביזר עזר – אם במהלך תאונת הדרכים מכשירי העזר בהם האדם נעזר ניזוקו או אבדו, הוא זכאי לקבל פיצוי מתאים לצורך כיסוי הנזק שנגרם למכשיר ולרכישת מכשיר חדש. אביזרי ומכשירי העזר יכולים להיות פרוטזות, משקפיים, מכשירי שמיעה, שיניים תותבות ועוד.
  • מוות – כאשר תאונת דרכים גורמת למוות של אדם, משפחתו הקרובה זכאית לקבלת פיצויים מתאימים בגין אובדנו במידה והם נתמכו בו לצורך כלכלה ומחייה כמו לדוגמה אישה שאיבדה את בעלה, ילדים שאיבדו הורה בתאונת דרכים או הורה שמתגורר אצל ילדו ואיבד אותו בעקבות תאונת דרכים.

מדוע כדאי להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים?

החוק בישראל קובע כי כל אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים ונגרם לו נזק גופני, זכאי לפיצוי מתאים גם אם הוא הגורם האחראי לתאונה שהתרחשה. כדי לקבל את הפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו, יש צורך לתבוע את חברת הביטוח ולהציג לה את חוות דעת רפואית התומכת ומבססת את הנזק שנגרם לאדם.

כדי לקבוע את גובה הפיצוי המתאים, חברת הביטוח מסתמכת על חוות הדעת הרפואית תוך בחינת כל ההוצאות הנלוות לתאונה וגם הסבל ועוגמת הנפש שנגרמה לנפגע. ראוי לציין כי בעת חילוקי דעות עם חברת הביטוח ואי יכולת לסיים את ההליך מחוץ לכותלי בית המשפט, תוגש תביעה לבית משפט, במסגרתה ימונו מומחים רפואיים רלוונטיים אשר יחוו דעתם אודות גובה הנכות שנותרה אצל הניזוק. בהתאם לשיעור הנכות ייגזר גובה הפיצוי. 

משום כך מומלץ להיעזר בסיוע וליווי משפטי של עורך דין מתחום תאונות דרכים, וכך להעלות את הסיכויים לקבלת פיצוי הולם ומתאים בהתאם לפגיעה הגופנית, נפשית או כל נזק גוף אחר שנגרם לכם כתוצאה מתאונת הדרכים.