רשלנות רפואית באבחון סרטן ריאות

רשלנות רפואית באבחון סרטן ריאות עלולה להיות בעוכרי המטופל ולהשפיע באופן ניכר עד בלתי הפיך על סיכויי הצלחת הטיפול הרפואי ומיגור הגידול הסרטני.

הריאות הן איברי הנשימה העיקריים. הריאות ומספר מבנים נוספים מרכיבים את מערכת הנשימה ומאפשרים במבחן התוצאה את פעילות הנשימה הכרוכה בשאיפה ובנשיפה. תפקידן העיקרי של הריאות הוא לשאוף אוויר ולמסור את החמצן שבו אל תאי הדם האדומים אשר נושאים את החמצן אל תאי הגוף.  תוצר הלוואי של תהליך הנשימה התאית, הוא הפחמן הדו חמצני, מגיע אל הריאות ומהן ננשף החוצה אל הסביבה.

קיימים מספר גורמים העלולים להגביר את הסיכון לחלות בסרטן הריאה. נוכחותו של גורם סיכון מסוים אינה מעידה בהכרח כי בוודאות תתפתח מחלה, ומנגד, לעיתים אנשים ללא גורמי סיכון ידועים עלולים לחלות בסרטן זה. גורמי הסיכון העיקריים המגבירים את הסיכון לחלות בסרטן הריאות הינם:

  1. עישון סיגריות, מקטרת וסיגרים, קנאביס – כ- 90% מהאנשים החולים בסרטן ריאה הם מעשנים בהווה או שעישנו בעבר.
  2. עישון פסיבי
  3. גיל – סרטן הריאות שכיח יותר בקרב בני 60 ומעלה אולם, עדיין, ניתן להבחין, לעיתים, גם באוכלוסייה צעירה יותר החולה בסוג סרטן זה.
  4. סיכון גנטי
  5. חשיפה לאזבסט
  6. מגע עם חומרים מסוימים, כגון סיליקה, אורניום וניקל, עלול לגרום לסרטן ריאה, אך מדובר בגורם נדיר ביותר.

סרטן הריאות כורך בתוכו תסמינים מקדימים היכולים להעיד על קיומו של גידול זה, כגון: שיעול מתמשך במשך שלושה שבועות ויותר, שינוי באופי השיעול הרגיל, דלקת בבית החזה שאינה מגיבה בד”כ לטיפול תרופתי, שיעול והפרשה של ליחה דמית,  צרידות, קוצר נשימה וצפצופים, איבוד תיאבון וירידה במשקל, תשישות ניכרת ונפיחות בבלוטות הלימפה. היה ונצפים סימנים אלה, חלקם או מקצתם, יש צורך להיבדק אצל רופא משפחה שישלח אותך לביצוע בירור מתאים לצורך אבחון בהתאם.

קיימים מספר סוגים של סרטן הריאה שהפרוגנוזה בכל אחד מסוגים אלה הינה שונה: סרטן ריאה מסוג תאים קטנים (Small Cell Lung Cancer – SCLC), סרטן ריאה מסוג תאים שאינם קטנים (Non-Small Cell Lung Cancer – NSCLC). לעיתים קשה לאבחן את הסוג המסוים, משום שהתאים הנראים במיקרוסקופ אינם מפותחים דיו או משום שהביופסיה אינה מכילה תאים בכמות מספקת על מנת לאבחן את הסוגים השונים.

היה ונצפים תסמינים היכולים להעיד על התפתחות סרטן הריאות נהוג לבצע מספר בדיקות שמטרתן לאבחן את הסרטן והשלב הגידולי בו הוא נמצא, בדיקות כגון: סריקת CT עם חומר ניגוד, ברונכוסקופיה כשבבדיקה זו בודק הרופא את פנים הסמפונות ונוטל דגימות תאים (ביופסיות) וביצוע ביופסיה של הריאות או הגוש הגידולי שנצפה בריאות. בהתאם לממצאים של בדיקות האבחון נקבע שלב המחלה שתלוי בגודל הגידול, מיקומו ופיזורו קרי, האם הוא מקומי או שמא שלח גרורות לאיברים מרוחקים ואחרים. בהתאם לשלב המחלה מחליטים על דרך הטיפול המתאימה ביותר, החל מטיפול רדיקלי הכרוך בפרוצדורה ניתוחית דרך ביצוע טיפול כימותרפי או קרינתי ואף שילוב ביניהם.

בטרם ובמהלך הטיפול בגידול הסרטני יידון צוות רב תחומי, עם מומחיויות שונות כגון: כירורגיה, אונקולוגיה, רדיולוגיה, פולמנולוגיה וכו’, במטרה לתכנן את הטיפול המיטבי אפרופו השלב וסוג הגידול הריאתי.

חשוב לציין כי הגילוי והאבחון המוקדם של סרטן הריאות יכול לסייע באופן ניכר בהצלחת הטיפול הרפואי וסיכויי ההחלמה והשרידות של המטופל. ככל שהגילוי/האבחון מוקדמים יותר ובשלב התחלתי אזי, סיכויי הצלחת הטיפול וההחלמה הינם בהתאם.

חשוב להבין, רשלנות רפואית מתקיימת כאשר מאחרים בהליך אבחון הגידול והצוות הרפואי בקופת החולים ובכלל, לא נותן את הדעת לקיומם ומשמעותם של תסמינים היכולים להעיד על קיומו של גידול סרטני בריאות. היה ולצורך העניין רופא המשפחה ו/או רופאים מומחים לא נתנו דעתם על האפשרות שהתסמינים עליהם הינך מתלונן יכולים להעיד על קיומו של גידול ו/או לא שלחו אותך לבדיקות רלוונטיות לצורך אבחון  ובמבחן התוצאה, התגלה הגידול הסרטני כשהוא בשלב מתקדם ולא בר החלמה, הרי שהדבר מהווה עילה לקיומה של רשלנות רפואית אפשרית שתהווה בסיס לתביעת רשלנות רפואית נוכח האיחור באבחון.

אשר על כן, היה והינך סבור כי קיימת רשלנות רפואית אפשרית בעניינך שהביאה לכדי איחור באבחון ואובדן סיכויי החלמתך מהגידול הסרטני, מומלץ להרים את הכפפה ולהתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית שיבחן את קיומה של עילת רשלנות רפואית באבחון סרטן ריאות ויגיש תביעה בהתאם אשר תזכה אותך בפיצוי כספי ניכר.

הינך מוזמן ליצור קשר עם עו”ד רשלנות רפואית אילן זריהן ישירות בנייד: 050-9250478 לחילופין, לחץ כאן

לקריאה נוספת:

רשלנות רפואית באבחון סרטן – פרקטיקת הרופא הסביר

רשלנות רפואית באבחון סרטן השד

רשלנות רפואית באבחון סרטן צוואר הרחם

להרחבה: ראה אתר האגודה למלחמה בסרטן: לחץ כאן